Monday, July 19, 2010

'Mencakar' di GEGO @ Bukit Timbalan Johor

Salam semuanya. Lama betul tak tulis kat sini.. Ni nak cerita sket pasal aktiviti kat Bukit Timbalan Johor pada 17 julai bebaru ni...Masa tu JOHO ada buat event...Ada chance selit je la...

Aktiviti? Macam biasa la...LIVE for LIFE....buat LIVE portrait SKETCH. Biasenya disebut 'mencakar muka'. Tak sangka komuniti JOHO berjaya buat aktiviti segempak ini.. Tabik spring 3 kali untuk JOHO...Boleh tahan la berasap lengan ni...Sampai lenguh dibuatnya...

Ahaks...Menerima kunjungan dari blogger AnaZeyy dan Basir..Bukan blogwalking lagi dah...Memang betol2 punya walking nih..


Ni pulak Michael dari England...Beliau telah menjadi mangsa kekejaman sang pelukis. Wajah beliau telah dipotretkan semasa beliau sibuk membeli air tin. Mula2 cakap tanak bayar..tak cukup duit konon. Aku cakap...takpe la...tanak bayar aku buat sample..Aku mintak dia stay 1minit je lagi dan akhirnya dalam masa 2minit aku dah dapat sketch muka beliau..Aku pun sebenarnya belasah je..Tak sangka pulak bleh jadi muka beliau..Yang member2 dia pun backing aku cakap sama..Last2 bayar jugak...Hehehe..Perangkap menjadi...Kuikuikui!!!


Ni pulak jiran yang meniaga kat sebelah...Cemane la plak bleh lupa nama dia...Sori la...

Apa2 pun perasaan ini terasa sangat teruja kerana:
1) dapat melukis kat Bukit Timbalan... Tempat yang memang kuidam2kan selama ini.
2) Wooooho...group JOHO memang power..bagus la kat Johor ada youth community macam nih..
3) Geng2 bundle yang sporting...Timaksih kepada Kun, Boy, Toy dan Lolo...Timasih kerana sudi menumpangkan aku di tiang garajmu.. Tak lupa juga buat Andy...

Sekian berita dari ATAS BUKIT oleh pelukis di BAWAH BUKIT (Legaran Segget)

11 comments:

  1. ada hukum kan melukis benda hidup nih?

    ReplyDelete
  2. Ya...ada pelbagai pendapat..Ada khilaf..Dan saya menggunakan jalan selamat.

    Hukum agama bukan hanya untuk melukis benda hidup aje...Banyak lagi hukum2 yg terang lagi nyata tapi orang buat2 tak tau je..langgar semacam je..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Lukisan tu tak sempurna...tak perfect!!..

    Tak full body...

    Tak relief (3d)...

    ReplyDelete
  4. hoho.. memg walkg abes nie.. hahahah memg care.. n memg berGEGOr kat c2.. sape xg memg rugi.. heheh xsaba nak tunggu next event die rumah api lak...

    ReplyDelete
  5. Timasey AnaZeyy dtg melawat aku...Kaulah TEBING AUR yg baik...!!!

    ReplyDelete
  6. Nadea:: It's ok...U tanya..Saya jawab la setakat yg saya tahu...

    ReplyDelete
  7. nanti aku nak suruh ko lukis potret aku gak eh..

    ReplyDelete
  8. Wahai Encik Jambi...NO PROBLEMO!!! Siapkan aku sepersalinan tshirt Basquait je...hehehe

    ReplyDelete
  9. salam ziarah tgh hari..sm tiada

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...